OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Over Gees Weggelaar

Gees is geboren in Amsterdam en groeide op in Nieuw-Loosdrecht. Daar Gees als kind altijd aan het tekenen was, liet haar moeder haar vanaf haar zevende jaar lessen volgen. Omdat Gees toen al het omgaan met kleine kinderen zo leuk vond, assisteerde ze vanaf haar twaalfde bij het geven van de lessen in “de Pinkenstal”. Ook op die leeftijd was Gees geïnteresseerd geraakt in het tekenen van portretten en daarom ging ze op zoek naar een docent.
In Loosdrecht vond ze beeldend kunstenaar Pieter van Velzen die les gaf in portret- en modeltekenen. Als twaalfjarige zat ze tussen de volwassenen en leerde veel van Pieter. Op haar zeventiende nam Gees één groepje over op “de Pinkenstal”. Na de HAVO werd Gees toegelaten op de Gerrit Rietveld academie in Amsterdam. Inmiddels had Gees alle lessen bij “de Pinkenstal” overgenomen en gaf ze daar drie keer in de week les. Ondanks alle drukte wist Gees ook nog in de avonduren haar tekenakte voor het onderwijs te behalen.

Gees stopte met de academie en omdat er destijds weinig werk in het onderwijs was ging ze in 1980 als filiaalhouder in een Bruna winkel werken. Ze combineerde deze baan gedurende vier jaar met het geven van lessen aan kinderen bij “de Pinkenstal”. Ondertussen volgde Gees ook lessen in grafiek en in portretschilderen. In 1987 begon Gees als product developer op het art department van uitgeverij Gebroeders Spanjersberg (uitgeverij van wenskaarten) in Capelle aan den IJssel. Mede door de hectiek van het dagelijks reizen tussen Hilversum en Capelle én door de komst van twee dochtertjes kreeg Gees na 11 jaar een burn-out. Doordat ze gedwongen even afstand moest nemen van haar baan, hervond Gees het verlangen om les te geven. Ze begon als vrijwilliger met het geven van ets- en tekenlessen in de dierentuin Amersfoort.

In 1999 verhuisde Gees met haar gezin naar Delft waar haar 3e kind, een zoon, is geboren. In 2000 start ze Atelier de Keet met aanvankelijk alleen lessen aan kinderen. Daarnaast geeft Gees een aantal jaren lessen beeldende vorming op een VMBO in Vlaardingen. In 2006 begint Gees ook met workshops en lessen aan volwassenen. In 2009 zegt ze haar baan in het onderwijs op en wordt volledig zelfstandig ondernemer. Zo heeft ze ook meer tijd voor haar passie voor het portret, waarvoor ze regelmatig opdrachten krijgt.


Plaatsjes
vrij op:

maandagavond 
dinsdagmorgen
vrijdagmorgen